Domino game

dominostenen,ivoren

Het strategische spel Domino word met speciale dominostenen gespeeld. De dominostenen worden meestal gemaakt van plastic of hout, echter werden ze vroeger ook gemaakt van diverse stenen en ivoren. De meestal witte Dominostenen zijn meer langwerpig van formaat en zijn bedekt met zwarte ogen verdeeld over twee helften. De dominostenen hebben op iedere helft het aantal stippen  van nul tot 6 staan en kunnen in totaal dus twaalf stippen bevatten. Overigens zijn er ook uitvoeringen van Domino waar het aantal stippen begint bij nul en eindigt op negen stippen per helft.

Chinese oorsprong

Domino komt oorspronkelijk uit China en de spelregels zijn volgens de Chinezen ontwikkeld door de befaamde Chinese generaal Hung Ming. Het spelletje is in de loop van tijd erg snel door China verspreid. Letterlijk iedereen wilde dit populaire spelletje leren spelen. Het spel kwam uiteindelijk terecht bij de gezagvoerders en de meer belangrijke mensen van China, die het spel lieten maken van speciale stenen en ivoren. Omdat China regelmatig handelingen onderging met Europa is het spel uiteindelijk ook in Europa erg populair geworden. Vanuit Europa is het spel ook in andere delen van de wereld erg populair geworden.

Grote populariteit in de Latijnse wereld

Het spel Domino is tot op heden vooral erg bekend op het eiland Curaçao en in Latijns-Amerika. Dat is ook te zien aan het aantal toernooien die er jaarlijks worden gehouden. Ze spelen daar Domino voor prijzengeld en nemen het spelletje daarom ook erg serieus. De Domino game is natuurlijk erg simpel om te spelen maar vergis je niet, het bevat ook strategische elementen en is daardoor misschien wel uitdagender dan bijvoorbeeld een online gokkasten game!